2015. május 15., péntek

Burgonya gombóc

Sok krumplim volt itthon és már nem tudtam mihez kezdjek vele, úgyhogy nekiugrottam az imádott gombócaimnak. 🙂 Sült kacsához kínáltam, degeszre ettük magunkat. 🙂

Burgonya gombóc

Hozzávalók:

  • 700 g burgonya
  • 200 g finomliszt
  • 1 tojás

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmossuk, egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a héjában megfőzzük.

Amikor megpuhult leöntjük hideg vízzel, lehámozzuk a héját, és burgonyatörőn áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, és ízlés szerint sózzuk. A masszából lisztes kézzel gombócokat formálunk.

Egy fazékban vizet forralunk, és megfőzzük benne a gombócokat. Egy szűrőkanál segítségével kivesszük őket a vízből (akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz tetejére).

Tejfölös, vagy szaftos húsokhoz kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése