2015. május 13., szerda

Carbonara

Az úgy történt, hogy pár nappal ezelőtt túrós csusza volt az ebéd. 

Nálunk ez úgy készül, hogy a széles metélt alaposan meg van szórva finom pirított bacon szalonnával és így kerül rá a túró és a tejföl. (Drága pici férjem ezt még megküldi cukorral is... hagyjuk 😆)

Na,ebből maradt egy jó nagy adag baconos tészta, amiből gondoltam varázsolok egy kis csemegét. Nem bántam meg 🙂.

Persze ez nem az eredeti carbonara recept, de kit érdekel, ha ilyen finom 😁


Carbonara

Hozzávalók:

  • 1 ek. vaj
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 200 g krémsajt
  • 350 ml főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csipet oregánó
  • só, bors, őrölt kömény
Elkészítés:

A vajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. 

Ha kisült a zsírja rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk és alaposan megpirítjuk. 

Amikor már elég puha, rátesszük az oregánót, az őrölt köményt és felöntjük a fehérborral. 

Magas lángon forraljuk, hogy a bor elveszítse az alkohol tartalmát. 

Ezután belekeverjük a krémsajtot, és a főzőtejszínt. 

Amikor elkészült a szósz, beleforgatjuk a tésztát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése