2015. május 15., péntek

Kolbászos-ricottás fülecskék

Nagyon szeretem a kelt tésztákat, főleg ha sósak. 

Volt egy doboz ricottám, amivel nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert magában nem szeretem az ízét. Így jött az ötlet, hogy valami domináns ízzel kellene összekeverni, (ami jelen esetben egy enyhén csípős füstölt kolbász) és beletölteni a kedvenc kelt tésztámba. Olyan mennyei lett, hogy alig tudtuk abbahagyni az evést. Azt hiszem gyakori vendég lesz nálunk 🙂



Kolbászos-ricottás fülecskék

Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő, vagy 2,5 dkg friss
  • 1,5 ek. cukor
  •  1 tk. só
  • 3 dl tej
  • 250 g ricotta
  • 300 g puha füstölt kolbász
  • 200 g reszelt sajt
 Elkészítés:

1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. Amíg kel, összeállítjuk a tölteléket.
A kolbászról lefejtjük a héját, hozzáadjuk a ricottát és alaposan kikeverjük.
Ha megkelt a tészta, fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.




Hosszában elvágjuk és mindkét téglalapot feltekerjük két oldalról.


Kb 1 centis darabokra szeleteljük és enyhén olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.



Tovább kelesztjük még fél óráig, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése