2015. május 15., péntek

Paradicsom saláta

A férjem nagy kedvence ez a saláta. Amikor cordon bleu-t készítek, akkor a sajtos-gombás rizs mellett ez a paradicsom saláta is elengedhetetlen  :).

Paradicsom saláta
Hozzávalók:
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 1 kis darab vöröshagyma
  • oregano
  • őrölt bors
  • ecet 25 %-os
  • cukor
Elkészítés:

A paradicsomokat félbe vágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a paradicsomhoz adjuk. Megszórjuk ízlés szerint sóval, őrölt borssal és oregánóval, majd óvatosan összekeverjük.
Kb. 30 percet állni hagyjuk, majd öntetet készítünk 1 ek. ecetből, 2 ek. cukorból és 2,5 dl vízből. A hagymás paradicsomhoz öntjük és a hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése