Már egy ideje a fagyasztómban lakott egy csinos kis
kacsamadár. A férjem unszolására kilakoltattam, és egy isteni sültet
készítettem belőle. 🙂 Amilyen egyszerű az elkészítése, olyan mennyei ez a
fogás. Érdemes kipróbálni!
- 1 egész kacsa (nálam 2,3 kg volt)
- 100 g füstölt szalonna
- 3 kis fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 ek. kacsa vagy liba zsír
- só, bors, őrölt kömény, majoránna
A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel és egy kevés majoránnával.
Egy magasabb falú tepsit kikenünk a zsír felével és vékony szalonna szeleteket fektetünk rá.
Rátesszük a befűszerezett
kacsadarabokat, majd azokat is megkenjük zsírral.
A húsok
köré tesszük a negyedelt vöröshagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd
öntünk alá kb 1 dl vizet.
A tepsit lefedjük alufóliával és kb 2 órát sütjük 180 fokon.
Ha megpuhult a hús alufólia nélkül megpirítjuk egy kicsit.
Burgonya gombóccal, Párolt lila káposztaval nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése