2015. június 26., péntek

Ínyenc lecsós csirkemell szelet

A napokban hűtőtakarítás van nálunk, mert jövő hét elején nyaralni megyünk, (Juhuuuu!!! Alig várom! 😁) és nem akarok semmi romlandót hagyni benne.
Emiatt ma egy lecsós finomságra esett a választásom, mert tele vagyok paradicsommal és paprikával. Igaz, ipari mennyiségben fogy nálunk mindkettő, mert nagyon szeretjük, de most kicsit összegyűlt.
Szembe találtam magam még ezen kívül egy doboz krémsajttal és egy fél flakon főzőtejszínnel, úgyhogy gondoltam készítek egy felturbózott lecsós szeletet.
A hús finom, puha lett, a lecsó pedig ellenállhatatlanul krémes. Szóval jól sikerült, máskor is jöhet. 🙂
 
Ínyenc lecsós csirkemell szelet

Hozzávalók:


  • 2 csirkemell filé
  • 3 paradicsom
  • 2 tv paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. olíva olaj
  • 200 g krémsajt
  • 150 ml főzőtejszín
  • 2 ek. paradicsom püré
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 ek. cukor (elhagyható)

Elkészítés:

Az olíva olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. 

Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd amikor kissé megpuhult, rátesszük a csíkokra vágott paprikát és paradicsomot. 

Közepes lángon összeforraljuk, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a cukrot, felöntjük kb. 1 dl vízzel és alaposan összekeverjük.

A csirkemellet szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a lecsóhoz, majd az egészet készre főzzük.


A krémsajtot összekeverjük a tejszínnel és a lecsóhoz keverjük. Az egészet alaposan összeforraljuk, és megvárjuk amíg besűrűsödik.

Én most párolt rizst adtam hozzá, de nokedlivel vagy tarhonyával is kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése