2015. július 19., vasárnap

Diákcsemegés-csokis piskóta

Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a piskótát, mert rengeteget lehet vele variálni. Így nem unalmas és bármit teszek bele, mindig szívesen esszük. 

Nekem most volt egy csomag diákcsemegém elfekvőben, és némi csokim, úgyhogy ezeket használtam fel.
Most is fél adagot készítettem, mint általában, de aki gondolja, bátran duplázhat, mert el fog fogyni. 🙂

 
Diákcsemegés-csokis piskóta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 125 g cukor
  • 100 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek. víz
  • 1 csipet só
  • 70 g diákcsemege
  • 70 g tejcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 
A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet. 

Alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojás fehérjét. Hozzáadjuk a magokat, az összetört csokoládét és elkeverjük.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (15x30 cm) simítjuk, majd 175-180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése