2015. augusztus 1., szombat

Szezámmagos rántott csirkemell

A mai napon kicsit idő és hely szűkében vagyok, úgyhogy egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb ételt választottam ebédre. 

Sietnem kell vele, mert ma érkezik a mosogatógépem (Juppiiiiiii!!! 😁) és a fél konyhámat le kell bontani a beszereléshez. Na jó, nem a felét, de a mosogatóm szét lesz bombázva 🙂. 

Szerencsére a panírozással már tegnap végeztem, úgyhogy most csak egy gyors sütés lesz, aztán irány a rámolás. Úgyhogy munkára fel! 🙂

 
Szezámmagos rántott csirkemell

Hozzávalók:
  • csirkemell filé
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezám mag
  • olaj a sütéshez
  • só, bors, fokhagyma por
Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb csíkokra daraboljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagyma porral.
A zsemlemorzsához keverünk ízlés szerint szezám magot és a húst a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk.
Bő, forró olajban arany barnára sütjük.

Bármilyen körettel, vagy salátával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése